Pécs arca című kiállítás

Kiállítás Pécs város új vizuális arculatáról

Időpontok

2023.10.05 - 2023.10.15

helyszín

I Love Pécs Café, 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.

nyitvatartás

Hétfő-péntek: 8:00-19:00
Szombat-vasárnap: 9:00-19:00
Pécs új vizuális arculata a város önkormányzata és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésében született meg. Az arculat alapeleme a logó, melynek koncepciója a város két egyedi vonására épít. A város, ahol a kulturális értékek és az épített emlékek egymást érik, és a város, amelyet körbeölel a természet.
Az PTE tervezőgrafika tanszékének hallgatói elkészítették Pécs legtöbb vizuális kommunikációs felületét meghatározó arculati kézikönyvét, melyet bemutatunk ezen a kiállításon Horváth Gábor fotóművész Pécs inspirálta fotóival.

2023. október 11. 17:00
„Miért szükséges egy városnak a vizuális arculat?” – Kerekasztal beszélgetés Pécs város arculatának megújításáról

Miért szükséges egy városnak arculat? Erre a kérdésre keresünk választ marketing és gazdasági szemlélettel, valamint tervezői szemszögből. Beszélgetésünkből kiderül, hogy hogyan segíti egy város gazdaságának fejlődését az egységes vizuális arculati rendszer, és mit sugall egy új koncepció kialakítása.
A rendezvény programja:
17:00 Köszöntő, „Pécs város új vizuális arculata” kiállítás bemutatása, megtekintése
17:30 Miért szükséges egy városnak a vizuális arculat? – Kerekasztal beszélgetés Pécs város arculatának megújításáról: Böhm Gergely (tanszékvezető, PTE Művészeti Kar, Tervezőgrafika Tanszék, az új arculati koncepciót kidolgozó munkacsoport vezetője), Dr. habil Szűcs Krisztián (intézetigazgató, PTEKTK, Marketing és Turizmus Intézet), moderátor: Rechnitzer Szilvia városmarketing vezető (Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gazdaságfejlesztési Főosztály, Városmarketing Osztály)