Szombathely2030 Vetélkedő

Az életkorok játéka

időpontok

2023.október  13. 14:00-18:00

helyszín

Agora Művelődési és Sportház, 9700 Szombathely, Március 15. tér 5.

A tavalyi Szombathely2030 Konferencia sikerére alapozva idén megrendezik a Szombathely2030 Vetélkedőt, melynek főszervezői Szombathely Megyei Jogú Város és a Pannon Gazdasági Hálózat, valamint a Szombathely2030 programban aktív részt vállaló helyi szereplők.

Az október 13-án, 14–18 óra között az Agora Művelődési és Sportházban zajló rendezvény átfogó célja, hogy a város 10 éves gazdaságfejlesztési programját népszerűsítse, különösen az abban foglalt egészségipari térségi fejlesztési orientációját, ezzel együtt pedig bemutassa a kapcsolatot a design és az egészségipar között. Idén a vetélkedő az egészségiparon belül az aktív időskorra fókuszál.

A rendezvény küldetése, hogy a városlakók, hozzátartozók figyelmét felhívja az idősödéssel kapcsolatos lehetőségekre. Az esemény formája egy, a korosztályokat összekovácsoló élő vetélkedő, melynek során a különböző állomásokon játékos és szórakoztató ügyességi feladatokat kell megoldaniuk az idősekből és fiatalokból álló pároknak, csapatoknak.

A program fő elemeként az időskorú résztvevők körében közönségszavazásra kerül sor: kiválaszthatják a számukra legszimpatikusabb, az idősek mindennapi problémáira megoldást jelentő termékötleteket és a hozzájuk kapcsolódó designt.