Találkozások belső és külső ösvényeken

Akadálymenetesen tervezni és élni

Időpontok

2022.10.14 17:00 - 18:30

helyszín

Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet, 7-es kapucsengő

Regisztráció

résztvevők maximális száma: 40 fő, ingyenes program, regisztráció: deak17galeria@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő: zárva
Kedd: 10.00-18.00
Szerda: 10.00-18.00
Csütörtök: 10.00-18.00
Péntek: 10.00-18.00
Szombat: 9.00-13.00
Vasárnap: zárva

A Találkozások – Ösvényeinken: Veled II. című kiállítást kísérő beszélgetés fő célja az, hogy szemléletet formáljon annak érdekében, hogy a mozgásukban korlátozott emberek világa hangsúlyosabban megjelenjen a társadalmi köztudatban. Felhívja a figyelmet arra, hogy a design és a technológia kettőse problémamegoldó eszközként képes arra, hogy tervezőink megfelelő érzékenységgel alkossanak, hiszen az akadálymentes környezet fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni.
A beszélgetés résztvevőinek szakmai attitűdje a biztosíték arra, hogy a programon mind az elméleti, mind a tervezői és a „felhasználói” oldal nézőpontjai is megjelenjenek.
Az egyórás kerekasztal-beszélgetés résztvevői kitérnek az akadálymentes, divatos ruhák és a korszerű kialakítású, egyéni elvárásokhoz igazított gyógyászati segédeszközök tervezésére, a protézisek és az ortézisek felhasználói élményt nyújtó hatásaira, de elérhetőségük nehézségeire is. A mozgásjavítás intézményének jelentős szerepe és a paralimpiáig vezető útvonalak is szóba kerülnek. Az inkluzív, a másikra figyelő szemlélet fontosságát a test éthosza téma kapcsán is tárgyalják.

Moderátor: German Kinga egyetemi docens (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest)
Szervezők: Deák17 Galéria, MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és művészetmenedzsment mesterszak)