Találkozások terei

Játék/tér és érzékeny találkozások az Estorio showroomban

Időpontok

2022.10.10 17:00

helyszín

1061 Budapest, Dalszínház utca 10. 96-os kapucsengő: Estorio

regisztráció

résztvevők maximális száma: 20 fő, ingyenes program,

Nyitvatartás: Előzetes időpontfoglalás szükséges www.estorio.com

regisztráció: k.szabo@esterpartners.com

Nyitvatartás

Nyitvatartás: Előzetes időpontfoglalás szükséges www.estorio.com

A 2022-ben az Operaház szomszédságában nyitott Estorio showroomban a kurátor este’r partnersnek és Radnóczy Eszter vezető tervezőnek az volt a célja, hogy új találkozásokba, eddig nem látott „kémiába” hozza Európa vezető designmárkáit. A tér különleges dinamikával bír, hiszen nemcsak Budapest egyik szép, nagypolgári lakása vált a megújulás során a város kedvelt találkozópontjává, a szakmai eszmecsere és a közös gondolkodás terévé, de az itt található prémiummárkák is újfajta, változatos kapcsolódásba kerülhetnek, melyben a tervezői kreativitás nem ismer határokat.
Az idei Budapest Design Weeken az este’r partners nyitott bemutatótermében várja az érdeklődőket. A nap fókuszában a grafika-design és a belsőépítészet találkozásai, együttélése állnak, kiemelve egy szimbolikus designelemet és egy prémium világmárkát: az olasz Valcucine konyhát.
A Valcucine ugyanazt a faintarzia-technikát alkalmazza, amellyel az emberiség évszázadok során igazi remekműveket, részletgazdag és csodálatra méltó kézműves tárgyakat hozott létre. A technikát újragondolva modern anyagokat, például üveget és színes fóliát használnak. A vitrum arténaknevezett technika szerint csakúgy, mint régen, ma is a hagyományos technológiával, teljes egészében kézzel történik az alkotás, ami minden darabot egyedivé tesz.
Az Estorio showroom pályázatot hirdet a felsőoktatásban tanuló grafikusdiákok számára egyedi Valcucine-front tervezésére, mely adaptálható a vitrum arte technikára.
A BDW keretei között bemutatják a technikát, a legsikeresebb pályázóknak pedig lehetőségük nyílik prezentálni pályamunkájukat, majd némi olasz harapnivaló mellett kihirdetik a győztes pályázatot, és bemutatják a showroomban kiállított designmárkákat.