Az Onyx Műhely és a MOME együttműködése keretében, a kerámiatervező szak diákjainak olyan tálalási eszközök tervezése volt a feladatuk, melyek a kortárs desszertkultúra és az ahhoz kapcsolódó tálalási kultúra vizsgálatára épülnek a Gerbeaud örökségét alapul véve. A látogatóknak 2 napon van lehetősége ezeket az eszközöket nem csupán megtekinteni, de ki is próbálni! A tárgyakat tervező diákok bemutatják koncepcióikat, majd a Műhely által készített desszertek elfogyasztásával a vendégek ki is próbálják azokat. Egy alkalommal 3 koncepciót prezentálnak a diákok és mindegyik csoport három másik koncepciót mutat majd be.
Koncepciók és desszertek mindkét napon:
10:00 Képviselőfánk, Minyon, Gerbeaud
13:00 Esterházy, Konyakmeggy, Rigó Jancsi
16:00 Diplomata puding, Dobos torta, Gerbeaud bonbon
A programra regisztráció és részvételi díj fizetése szükséges.