Budapest Design Map

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza, melyet 2013 óta minden évben összeállít a Budapest Design Week stábja. A praktikus térkép segítségével a város legizgalmasabb designhelyszínei kereshetők fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala megbízásából és a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában készült Budapest Design Map célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai design sokszínűségére, valamint növelje a kreatívipari kis- és középvállalkozások népszerűségét.

A térkép 2023-as változata főként magyar designüzleteket, bútorboltokat és design szempontból releváns üzleteket mutat be, azonban számos olyan egyéb helyszín is megtalálható a térképen, amely szorosan kapcsolódik a hazai kreatíviparhoz. A Budapest Design Map-en sokszínű kínálattal találkozhatunk: a luxustermékeket kínáló hazai vállalkozások, vintage butikok, kézműves műhelyek, multibrand üzletek, upcycling és fenntarthatóság iránt elkötelezett designstúdiók, bútorboltok és divatszalonok egyaránt megtalálhatóak az egyedi, ingyenes kiadványban.

NYOMTATOTT VÁLTOZAT

A térkép nyomtatott változata október 7-től elérhető a város számos designüzletében illetve minden olyan helyszínen, ahol a jelenlegi körülmények között terjesztése megoldható. Részletes terjesztési listáért kérjük kattintson ide (hamarosan)!

 

ONLINE VÁLTOZAT

A Budapest Design Map pdf formátumban innen tölthető le.

 

CIKKEK ÉS AJÁNLÓK

A Budapest Design Week weboldalán számos, a Budapest Design Map-en szereplő üzlettel, vállalkozással is megismerkedhet. A részletes cikkek és ajánlók erre a linkre kattintva érhetők el.

 

Listánk folyamatosan bővül – ha a térképre illő, új üzletre vagy címre szeretné felhívni figyelmünket, kérjük írjon nekünk!